Saturday, April 4, 2009

RUMAH MAWAR BIRU DILANDA MUSIM MENGAWAN!!!!

aru2 ini Rumah Mwar Biru dilanda satu musim yang agak mengejutkan semua pihak umpama MatNor yang tak kurus2. Namun begitu, krisis yg melanda lebih meruncing berbanding Pelantikan Perdana Menteri Malaysia Yang baru. Krisis yang melanda turut melibatkan warga Rumah Mawar Biru tatkala kehadiran burung-burung yang berkicauan berikutan dengan MUSIM MENGAWAN yang jatuh pada bulan April untuk tahun 2009. Sehubungan itu, ramai pihak2 berwajib seperti Ahli jawatankuasa tertinggi Rumah Mawar Biru turun padang bagi menyiasat dan mengenalpasti jenis2 burung yang datang berhijrah tanpa diundang itu. Berikut adalah jenis2 burung yang disyaki berhijrah di RUmah MaWar Biru ini:


Kakak Tua
Murai
Belatuk
Kelicap
Kiwi

Tetapi, ader jugak pihak yang dikenali sebagai MatNo (Bukan nama sebenar) menyifatkan bahawa burung yang datang bukanlah burung sebenar. Mungkin kehadiran burung2 tersebut adalah untuk megaburi mata sesetengah pihak yang menghuni di RUmah MaWar Biru ini. Seorang JurucAkap Yang maHu dikenali sebagai JIMMY mengatakan nama burung Yang Dikenal berkait Rapat dengan benda, Alatan, Kenderaan dan Juga sayur2-sayuran. Situasi kian meruncing apabila Setiausaha sulit RMB( Rumah Mawar Biru) , Rozaimon sempat meng' capture' gambar pada 5 April 2009 tatkala kehilangan salah seorang ahli RMB dengan tiba2. 
Sehubungan itu, AJK RMB diminta untuk memberi keterangan berikutan lembaga yang muncul dengan tiba2 tatkala kehilangan seorang ahli RMB secara tiba2..... diminta memberi kerjasama. sekian, Terima Kasih.

Yang bersabit,

Melodi RMB

4 comments:

 1. Masa kejadian nie aku menang tak sedar apa..
  syok sangat tdo..
  KOAM pun tak pergi tau..

  saper2 yg ada maklumat pasal nie..
  cerita la ek..
  jangan sampai kena terjah dengan wartawan kitorang...
  susah nanti tau..
  tak pasal2 nk tutup muka..

  ReplyDelete
 2. aku ada masa tu
  aku bangun awal sbb nk ke mentakab
  masa tggu wan kt lua,tiba2......

  aku terpandang 1 objek
  mcm pernah tengok
  ku lihat sport rim
  mcm biasa kenal
  ku lihat no pendaftaran
  barulah ku tahu yg objek berkenaan pernah ku duduki
  pernah ku pandu
  mungkinkah objek ini ada kaitan dgn ahli RMB?
  terdetik pelbagai tanda tanya...

  korang nak tau jwpn untuk semua soklan tu?
  hahahaha

  ReplyDelete
 3. Hem.. Burung murai ni terbang dari Raub ke sini ye..

  ReplyDelete